Deckarserier om mordutredare

Deckarserier om mordutredare

Jagar bestialiska mördare. Följer upp spår för att fånga förbrytare. Kämpar mot sina inre demoner och vad som ser ut att vara en mörk framtid.

Deckare med hårdkokta mordutredare i huvudrollerna är alltid en bra grund för god underhållning så vi har gjort en lista över våra bästa deckare där huvudpersonen är hårdare kokta än mina ägg (ursäkta det dåliga skämtet).


Chris Carter – Robert Hunter-serien

Krucifix Mördaren 500x794px

Chris Carters deckarserie följer kriminalinspektör Robert Hunter vid LAPDs enhet för rån och mord och hur han löser de mest grymma och bestialiska förbrytelser som går att föreställa sig.

I seriens första bok Krucifixmördaren hittas liket på en ung kvinna som mördats på ett bestialiskt vis i en övergiven stuga. Liket är noggrant upphängt på två trästolpar, hennes ansiktshud har blivit flåd – medan hon hon forfarade var vid liv. I nacken ør ett besynnerligt dubbelkors ingraverat. Krucifixmördarens signatur. Detta borde vara omöjligt, Krucifixmördaren avrättades för två år sedan. Är det en copycatmördare som är i farten? Eller visar sig kriminalinspektör Hunters största farhågor vara sanna? Är den riktiga Krucifixmördaren fortfarande vi liv och har nu återgått till terrorisera den amerikanska befolkningen med sina motbjudande mord?

Mer om Kriminalinspektör Hunter finns att läsa i seriens uppföljare: Bödeln, Nattjägaren, ”Dödens skulptör” och ”En efter en”.

SE Larlingen 1000x1500


Tess Gerritsen – Rizzoli och Isles-serien

Serien om kriminalassistenen Jane Rizzoli och rättsläkaren Maura Isles och deras arbete att reda ut och häkta gärningsmännen bakom ovanligt ohyggliga förbrytelser. Bokserien går att läsas så väl kronologiskt så som fristående berättelser. Tredje boken i serien, ”Syndaren”, rekommenderas synnerligen mycket.

En snöfylld decemberdag kallas kriminalassisten Jane Rizzoli till ett kloster där hon får ta del av ett synnerligen blodigt mord som får henne att rysa enda in i märgen. Två nunnor har blivit brutalt överfallna innanför klostrets murar, den ena död och andra allvarligt skadad och ligger i koma. Inget tydligt motiv för överfallen finns att hittas på brottsplatsen, men samtidigt som rättsläkare Maura Isles gör en chockerande upptäckt under obduktionen så dyker ett nytt lik upp, lemlästat nog för att inte kunna identifieras. Tillsammans måste Rizzoli och Isles söka reda på sanningen bakom dessa attacker, en sanning som döljer ett mer skräckinjagande mysterium än vad de två rättskiparna önskade sig. Dag för dag så dras nya hemligheter upp till ytan och Isles finner bli mycket mer personlig involverad i fallet än vad hon någonsin kunnat föreställa sig.

För de som vill sätta djupare in i Rizzoli och Isles värld och utredningar så rekommenderar vi bokseriens första två verk Kirurgen och Lärlingen. Gerritsen har givit ut sju böcker om Rizzoli och Isles och den 8:nde Kall som is kommer ut den 20/09 


Alla böckerna finns att köpa via Jentas.com.

Close